Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Loyal Followers !!

Isnin, 17 Januari 2011

VIRUS BLOGWALKING menggegarkan Dunia Blog !!


Assalamualaikum w.b.t..
 apa pendapat korang mengenai Blogwalking
yang makin merebak jangkitan nya di dunia blogging !!
ada ke korang ambil tindakan selanjut nya?
atau korang membiarkan blogwalking berkeliaran di blog blog korang..
Jika Blogwalking ini merebak di blog anda, 
apa tindakan korang? menyebarkan semula atau buat donno jerk?
pada aku, 
aku akan sebarkan Virus Blogwalking ni ke semua blog blog
yang ada di malaysia...
biar Virus ini terus tersebar, tersebar dan tersebar ke seluruh Dunia Blog..hahaha

Ayat tak boleh blah kan? Virus la konon nya...
sebenarnya hotak dah kekeringan idea..
nak buat entri hot.. 
sekali macam mana aku boleh terfikir nak buat entri Virus Blogwalking ni..

Apa itu 'Blogwalking'?

Blog walking adalah perbuatan yang sengaja dilakukan oleh blogger untuk tujuan tertentu (biasanya akan mendapatkan kunjungan balik dari aktiviti tersebut) dan lebih tepat lagi disebut dengan kunjungan blog dari satu blog ke satu blog yang lain.. (korang mesti rajin sebarkan Viruskan??)

Kenapa Mesti Menyebarkan Virus Ber'Blogwalking'?

Blogwalking yang sering dilakukan oleh para blogger biasanya untuk mencari kunjungan balik( Hit Back ).. Ramai orang mengatakan cara ber'Blogwalking' ini untuk mencari kawan mungkin hanya 20 Peratus dari blogwalker yang ada, kerana meningkatkan Traffik tak dapat dipisahkan daripada blogger blogger yang sedia ada.
( kalau korang nak tipu tak usah la..den dah buat analisis sebab den pun samo!! haha )

Selalu yang korang buat?

Aktivitinya merupakan komen dalam bentuk apa apa pun terhadap entri yang ditemui oleh blogger.. 
sebutan bagi pelaku blogwalking. Jenis jenis komen pun berbeza dengan sesuai pemahaman terhadap
 blog yang selalu dikunjungi dengan tujuan  blogger masing-masing.

Tak semestinya mengomen sahaja, sekarang banyak widget seperti,
Shoutbox, Shoutmix..dan yang terbaru adalah 'Mister Linky's Magical Widgets'
hanya meninggalkan jejak tanpa sebarang komen !!

Jangan lupa untuk memperhatikan blog korang sendiri untuk selalu meng'hupdate' serta meng'aktif'kan diri.. kerana setiap pengunjung juga memerlukan entri yang menarik dari blog anda.

Apa Tujuan 'Blogwalking' sebenarnya?

Bagi sebahagian besar blogger, tujuan utamanya adalah traffic atau
pengunjung setia disamping itu, ingin berkenalan dengan
teman baru.

Apakah efektifkah?
1. Banyak waktu perlu dihabiskan untuk Blogwalking.. ( pada yang sibuk, mungkin jarang buat )
2. Dari segi pembayaran nya, Jika dapat Komisyen Nuffnang memang meletop la !!
jika tiada, hanya perlu bayar elektrik @ bil Internet aka Broadband !!

Jika dilihat dari hasilnya, sudah terbukti!!
makin banyak dan sering korang melakukannya,makin banyak pengunjung blog korang
serta menaikkan Traffik yang melambung tinggi..
lebih tinggi dari bil Elektrik @ internet korang !! hehehe
( itupun kalau korang rajin la.. )

so, untuk menyebarkan Virus Blogwalking jangan di anggap remeh lagi!! 
karana itu merupakan salah satu cara paling terbaek masa kini
 untuk meninggkatkan trafik korang.

Tips Untuk ber'Komen apabila blogwalking.
1. Sila gunakan bahasa dan menunjukkan kita ni ada budi bahasa.
( bak kata iklan TV, budi bahasa budaya kita !! betul tak?? )
2. Sila gunakan ayat ayat yang power untuk mengajak ke blog korang..
3. Jangan lupa untuk tinggalkan jejak, 
 url nya biar la betul. dan setentu tentunya untuk menuju ke blog korang.
( ada blogger yang sendiri salah letak URL blog korang!! )
nak salahkan sapa lak erk.. 
tempat dah di sediakan.. tapi still salah, jangan salahkan owner blog !!
Jika tiada kunjungan balas dibuat..

contoh komen terbaek :
Wah Dasyat la blog ni, thanks info info yang diberikan..
Jika ada masa, jangan lupa jenguk jenguk pulak k..

p/s: terbaek ker? Pada blogger blogger lama, jangan lupa tinggalkan pendapat..
blogger baru juga dibenarnkan.. almaklumlah..
saya budak baru belajar..hehe
kalau salah mohon dimaafkan..hehe

4 Kepochi:

nub berkata...

hehhe.baguih3

Punca Utama | PU berkata...

@nub

welcome2..hehe
thanx dtg jenguk..hehehe

YannaLuRVe berkata...

blog walking laa...
jom2...
sama2...

Punca Utama | PU berkata...

@Yanna

yup Ayuh!! kita sebarkan Virus Blogwalking..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...