Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Loyal Followers !!

Isnin, 31 Januari 2011

Hari yang paling Teruk !!


Assalamualaikum w.b.t..
Semalam seharian hujan tak henti henti kan??
adakah itu hujan rahmat??hehehe
of course la... 
aku nak buat entri HOT mengenai Pizza Hut !!

korang pernah ke makan Pizza Hut,
tipu la kalau korang cakap tak pernah makan...
orang kampung pun makan tau...
ni kan orang bandar...

ni nak cakap mengenai promotion Hot Ticket Hotlink untuk Pizza Hut!!
korang dah pergi redeem ker? hari ni last day okay !!
bawah ni contoh Hot Ticket tu...
rugi tak pakai Hot Ticket tau !!


yang menyebabkan aku nak cakap pasal ni,
sebab sakit hati dengan beberapa outlet Pizza Hut..
dengan alasan yang tidak munasabah
mengenai kehabisan tepung, kehabisan macam macam lagi alasan tak munasabah...
kalau nak berniaga tapi tak tahu nak berniaga, baik tutup je..
dah tahu ada promotion untuk redeem Pizza,
pandai pandai la buat lebih sikit...
takkan tak faham, kebanyakkan Rakyat Malaysia 
suka buat kerja disaat saat akhir...termasuk aku juga..
Alasan alasan yang orang akan kata ' baik tutup kedai' 
memang patut dikatakan pada beberapa outlet yang aku cakapkan...

1st outlet yang aku pergi kat 
Pizza Hut Taman muda.. Not sure la betul tak tempat tu..
sebab area tu Taman Muda...
Alasan yang terpampang di depan pintu masuk.
'Maaf kehabisan Tepung'
teruk la macam tu, baik tutup je kedai, buat closing !!
aku tengok punya ramai makan kat tingkat atas..nasib baik aku tak snap..
kalau tak mampos korang aku report kat HQ...

2nd Outlet kat Tesco Ampang !!
ni lagi buat aku panas...
staff situ suruh aku
' Abang, kena tunggu 15 minit dulu, sebab tengah uli tepung'
lepas tu aku cakap Okay aje la kan??
lepas 15 minit tu, ramai pulak yang beratur.. sampai giliran aku..
'maaf bang, Pizza dah habis, hanya untuk pizza yang besar besar jerk'
Kepala hotak kau !! tadi suruh tunggu, dah tunggu cakap habis...
ko ingat aku tak ada masa ke nak mengadap macam pengemis depan premis Pizza Hut !!
buang masa aku saje.. 

3rd Outlet, aku pergi kat belakang Ampang Point !!
nasib baik masa aku sampai tak ada alasan alasan bodoh 
macam dua dua outlet kat atas yang aku cakap...
tapi lama juga nak tunggu siap..
mana tak nya, 10 Pizza aku nak redeem, 
tak mengapa la, asalkan Pizza ada, Tepung ada...
kalau aku tahu, baik aku datang Ampang Point je terus...
Buang masa aku untuk redeem 10 Pizza untuk 2jam lebih...
kalau korang confirm sakit hati...
bukan nya kita peminta sedekah ke, minta free..
kita bayar juga..

p/s: Untuk Pizza Hut, kalau dah tahu ada promotion tu, pandai pandai la
buat ordering lebih, ingat aku tak pernah jadi manager Fast Food ker...
sebelum keluarkan memo, Tepung habis ke, Pizza habis ke..
cari la kat mana mana outlet berdekatan..



2 Kepochi:

stick girl berkata...

setuju.aku pun pnah jd manager.piza plak tu.diorg patot manage betol2.lagi2 time rmai org na redeem hot ticket tu kan. len kali report je kat area manager.bru diorg tahu. customer is always right :D

Punca Utama | PU berkata...

@stick girl

tau xpe... sakit hati.. habis buang masa 2 jam je semata mata nak redeem..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...